Καλώς Ήρθατε

Casa dei Delfini

Το «ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ» ( Casa Dei Delfini) είναι ένα μικρό συγκρότημα από 4 studio και μια μαιζονέτα στο κέντρο της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου.

Είναι ένα παλιό Βενετσιάνικο - Τούρκικο αρχοντικό, χτισμένο πριν 500 περίπου χρόνια, που ανακαινίσθηκε πρόσφατα από τους ιδιοκτήτες, Κατερίνα και Βαγγέλη πολύ προσεκτικά, με σεβασμό στην αρχιτεκτονική κληρονομιά. Βρίσκεται στην οδό Νικηφόρου Φωκά 66-68, σ' ένα ήσυχο σημείο της Ενετικής πόλης. Ο δρόμος αυτός, το «Μακρύ Στενό» για τους Ρεθεμνιώτες, ήταν πριν από πολλούς αιώνες ένας από τους τρεις κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Διαμονή

Παρέχονται όλες τις σύγχρονες ανέσεις:

Το «ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ» (Casa Dei Delfini) είναι ένα μικρό συγκρότημα από 4 studio και μια μαιζονέτα

Στο ισόγειο βρίσκονται 2 στούντιο με μικρή αυλή, το πρώτο μπορεί να φιλοξενήσει 1-3 άτομα (2 κρεβάτια, 1 καναπές) και το δεύτερο φιλοξενεί 1-2 άτομα με ένα διπλό κρεβάτι. Στον πρώτο όροφο βρίσκονται ακόμα 2 στούντιο με μπαλκόνι, το πρώτο φιλοξενεί 1-2 άτομα (1 διπλό κρεβάτι) και το δεύτερο 2-3 με δύο μονά κρεβάτια. Όλα τα στούντιο έχουν αυτόνομο κλιματισμό και δορυφορική τηλεόραση.

Στον τελευταίο όροφο βρίσκεται η διώροφη μαιζονέτα για 1-4 άτομα με  1 διπλό κρεβάτι επάνω και 2 καναπέδες κάτω. Παρέχει πλήρη κουζίνα, WC - ντουζ, αυτόνομο κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση, ασύρματο internet και μια μεγάλη βεράντα.

Εγκαταστάσεις

Μια ρομαντική ατμόσφαιρα ...

Το μεγαλόπρεπο αναγεννησιακό θύρωμα της αυλόπορτας είναι το πιο σημαντικό σωζόμενο θύρωμα του δρόμου αυτού, φανερώνοντας έτσι ότι εκεί κατοικούσε κάποιος πολύ σπουδαίος Ενετός άρχοντας.

Το μεγάλο ύψος του θυρώματος χρειαζόταν για να μπαίνουν καβαλάρηδες χωρίς να ξεπεζέψουν.

Όταν οι Τούρκοι κατέκτησαν την πόλη, πρόσθεσαν το διώροφο κτίριο στην αυλή. Γι αυτό βρίσκεται σήμερα το πηγάδι. Στον επάνω όροφο σώζεται το μικρό τούρκικο χαμάμ. Η μαιζονέτα ήταν κάποτε τούρκικος γυναικωνίτης, όπως συμπεραίνομε από τον μεγάλο αριθμό παραθύρων και την ανεξάρτητη ευρύχωρη βεράντα.

Τοποθεσία

Μια βόλτα στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου ...

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Casa dei Delfini βρίσκονται στο κέντρο της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου. 

Αυτό σας επιτρέπει να επισκεφθείτε μέσα σε πολύ λίγα λεπτά όλα τα αξιοθέατα και γενικά όλα τα σημεία που σας ενδιαφέρουν, κάνοντας ταυτόχρονα έναν ευχάριστο περίπατο μέσα στα γραφικά σοκάκια αντικρύζουμε όλα σχεδόν τα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα της Ενετοκρατίας και της Τουρκοκρατίας: την αναγεννησιακή πολεοδομική δομή, πολλά Βενετσιάνικα κτίρια, βοτσαλωτές εσωτερικές αυλές και πέτρινες σκάλες, το γραφικό Ενετικό λιμανάκι με τον πέτρινο φάρο του, τα τζαμιά με τους περίτεχνους μιναρέδες και τις κρήνες με τις τούρκικες επιγραφές κλπ. Στοιχεία που συνθέτουν τον χαρακτήρα και εκφράζουν το ύφος της γραφικότατης παλιάς πόλης του Ρεθύμνου.

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια της ΔΡΑΣΗΣ ΕΣΠΑ 2007-2013
Επισκευθείτε την ιστοσελίδα του φορέα για περισσότερες πληροφορίες.